Midtjysk Kor

Er et blandet kor for både øvede og uøvede sangglade mennesker. Koret blev grundlagt i 1977 og tæller i dag omkring 60 medlemmer i alle aldersgrupper.

Historien bag Midtjysk Kor

Historien tager sit udgangspunkt i Thorning Sangkor og Sejling-/Sinding Sangkor, som i 1977 valgte at gå sammen og danne et nyt og større kor. Der var mange forslag til, hvad det nye kor skulle hedde, men valget faldt altså på Midtjysk Kor, hvilket også er meget rammende, da kormedlemmerne kommer fra både Viborg, Silkeborg, Ans, Thorning og naturligvis Kjellerup og omegn. Koret kunne i 2017 fejre 40 års jubilæum med jubilæumskoncert i Arena Midt i Kjellerup.

Dirigent

Koret ledes af Asger Pallesen, som overtog dirigenthvervet i september 2017. Asger har en baggrund som organist og i korsammenhæng som dirigent og udøver.

Repertoire

Midtjysk Kor har et meget alsidigt repertoire, som spænder lige fra mindre klassiske korværker til kirkemusik, gospel, salmer, pop, nordiske sange og naturligvis den danske sangskat.

Koncerter

Midtjysk Kor har som regel 1-3 julekoncerter og 1-2 forårskoncerter, men vi stiller også gerne op til kulturelle arrangementer og lignende.

Koruniform

Midtjysk Kor har ved koncerter en påklædning, hvor farverne er en individuel kombination af sort og postkasserød, dog IKKE mønstret.