Lidt om Midtjysk Kor

Send en mail til koret:

Udskift (a) med @ før afsendelse

newbie.dk

Gratis læser til materiale:

Midtjysk Kor
er et blandet kor for både øvede og uøvede sangglade mennesker.
Koret blev startet i 1977 og tæller i dag omkring 65 medlemmer i alle aldersgrupper.

Historien bag Midtjysk Kor
tager sit udgangspunkt i Thorning Sangkor og Sejling-/Sinding Sangkor, som i 1977 valgte at gå sammen og danne et nyt og større kor.
Der var mange forslag til, hvad det nye kor skulle hedde, men valget faldt altså på Midtjysk Kor, hvilket i dag også er meget rammende, da kormedlemmerne kommer fra både Viborg, Silkeborg, Ans, Thorning og naturligvis Kjellerup og omegn.
Koret har her i 2017 fejret 40 års jubilæum med jubilæumskoncert i Arena Midt i Kjellerup.

Medlemsskab

af Midtjysk Kor opnås ved, at man møder op til en øveaften, når vi starter  efterårssæsonen.

Der er ingen optagelsesprøve. Nodekendskab er ingen betingelse men dog en fordel. Alle er velkomne.

Eneste krav til medlemskab er glæden ved at synge og en god sangstemme.

I sæsonen fra september til maj øver vi hver tirsdag fra kl. 19.30-21.45 i Al-Huset, Skolegade 5, Kjellerup.

Midtjysk Kor har en fast øvelørdag i oktober måned, hvor vi øver vort julerepertoire Vi lægger stor vægt på, at så mange kormedlemmer som muligt møder op.

Kontingent
Koret er organiseret i AOF, Silkeborg under aftenskoleloven. Kontingent, p.t. 800 kr pr. sæson, opkræves af kasseren i løbet af oktober måned.

Dirigent
for Midtjysk Kor er Asger Pallesen. Han er dirigent for koret fra september 2017 og har en baggrund som organist og i korsammenhæng som dirigent og udøver.

Repertoire
Midtjysk Kor har et meget alsidigt repertoire, som spænder lige fra mindre klassiske korværker til kirkemusik, gospel, salmer, pop, nordiske sange og naturligvis den danske sangskat.

Koncerter
Midtjysk Kor har som regel 1-3 julekoncerter og 1-2 forårskoncerter, men vi stiller også gerne op til kulturelle arrangementer og lignende.

Koruniform
Midtjysk Kor har ved koncerter en påklædning, hvor farverne er en individuel kombination af sort og postkasserød, dog IKKE mønstret.

Ture og rejser
Midtjysk Kor er som regel på en udlandstur hvert andet år. Vi har været vidt omkring, Hamburg, Berlin, Amsterdam, Lübeck, Skåne og vi har flere gange besøgt vores norske venskabskor i Sørumsand ved Oslo.

De år, hvor vi ikke skal til udlandet arrangerer vi gerne en weekendtur til et sted i Danmark. Vi var således i København for at hylde Dronning Margrethe på hendes 60 års fødselsdag i år 2000, og ture er også gået til Als, Nordjylland/ Børglum Klosterkirke, Møgeltønder, Sydfyn og Ebeltoft.

På alle de besøgte steder holder vi koncerter i udvalgte kirker, evt. sammen med lokale kor og en spontan koncert på gader og stræder er det også blevet til.

Socialt samvær
er højt prioriteret i Midtjysk Kor. Efter den første øveaften i hver måned samles vi i øvelokalet, hvor vi hygger os, og hvor èn eller flere medbringer kage.

Vi arrangerer ca. 3 fester om året. Det kan for eksempel være: "Velkommen til de nye"-fest, fest i forbindelse med korøvelørdag og julefrokost. Festerne giver god mulighed for at lære både nye og gamle kormedlemmer bedre at kende.

Interesseret?
Yderligere oplysninger om engagement eller medlemskab af Midtjysk Kor kan fås ved henvendelse til en af følgende personer:

Formand:
Gitte Berg Mansfeld
Email: formand(a)midtjysk-kor.dk ( udskift (a) med @ før afsendelse)

PR:

Peter KIldedal

Telefon: 2027 7251

Email: PR(a)midtjysk-kor.dk ( udskift (a) med @ før afsendelse)