Lidt om Midtjysk Kor

Send en mail til koret:

Udskift (a) med @ før afsendelse

newbie.dk

Gratis læser til materiale:

Midtjysk Kor
er et blandet kor for både øvede og uøvede sangglade mennesker.
Koret blev startet i 1977 og tæller i dag omkring 65 medlemmer i alle aldersgrupper. P.t. lukket for tilgang.

Medlemskab
af Midtjysk Kor opnås ved, at man møder op til en øveaften, når vi starter enten forårs- eller efterårssæsonen.
Der er ingen optagelsesprøve. Nodekendskab er ingen betingelse men dog en fordel. Alle er velkomne.

Eneste krav til medlemskab er glæden ved at synge.

I sæsonen fra september til maj øver vi hver tirsdag fra kl. 19.30-21.45 i Skoletorvet, Skolevangen, Kjellerup.

Øvelørdag
Midtjysk Kor har en fast øvelørdag i oktober måned, hvor vi øver vort julerepertoire, så vi lægger stor vægt på, at så mange kormedlemmer som muligt møder op.

Repertoire
Midtjysk Kor har et meget alsidigt repertoire, som spænder lige fra mindre klassiske korværker til kirkemusik, gospel, salmer, pop, nordiske sange og naturligvis den danske sangskat.

Her er nogle eksempler:
Ave verum corpus - Exultate Deo - Locus iste - Benedictus - Jesus bleibet meine Freude - Precious Lord - Give me that old time religion - Tell me why - Edelweiss - Se, nu stiger solen - Dejlig er jorden - Forunderligt at sige - Soon and very soon - Se, hvilken morgenstund - Den allersidste dans - Alle går rundt og forelsker sig - Den hellige stad.

Koncerter
Midtjysk Kor har som regel 1-3 julekoncerter og 1-2 forårskoncerter, men vi stiller også gerne op til kulturelle arrangementer og lignende.

Ture og rejser
Midtjysk Kor er som regel på en udlandstur hvert andet år. I 1997 var vi i Hamburg, hvor vi sang i Den Danske Sømandskirke, og i 1999 besøgte vi vort norske venskabskor i Sørumsand, som ligger lidt nord for Oslo. I 2003 gik turen til Berlin, i 2006 til Amsterdam. I 2008 gik turen igen til Oslo og Sørumsand, i 2010 til Lübeck, i 2012 til Skåne og i 2014 atter til Sørumsand. I 2016 tur til Harzen.

De år, hvor vi ikke skal til udlandet arrangerer vi gerne en weekendtur til et sted i Danmark. Vi var således i København for at hylde Dronning Margrethe på hendes 60 års fødselsdag i år 2000, og i år 2001 og 2004 var vi i Sønderjylland, hvor vi sang og festede sammen med Sydalskoret. I 2007 var vi i Nordjylland med koncert i Børglum Klosterkirke, mens 2009 bragte os til København med koncert i Filips Kirke. I 2011 3 gik turen til Sydfyn, i 2013 til Møgeltønder og i 2015 til Ebeltoft.

Socialt samvær
er højt prioriteret i Midtjysk Kor. Efter den første øveaften i hver måned samles vi i øvelokalet, hvor vi hygger os og gerne synger nogle sange fra vort "cafésanghæfte". èn eller flere medbringer kage.
Vi arrangerer ca. 3 fester om året. Det kan for eksempel være: "Velkommen til de nye"-fest, grillfest og julefrokost. Festerne giver god mulighed for at lære både nye og gamle kormedlemmer bedre at kende.

for Midtjysk Kor er Bent Kragh, der i mange år har været korsanger.

Jubilæum år 2002
Midtjysk Kor fejrede i 2002 25-års jubilæum. Fejrer i 2017 40 års jubilæum.

Historien bag Midtjysk Kor tager sit udgangspunkt i Thorning Sangkor og Sejling-/Sinding Sangkor, som i 1977 valgte at gå sammen og danne et nyt og større kor.
Der var mange forslag til, hvad det nye kor skulle hedde, men valget faldt altså på Midtjysk Kor, hvilket i dag også er meget rammende, da kormedlemmerne kommer fra både Viborg, Silkeborg, Ans, Thorning og naturligvis Kjellerup og omegn.

Den absolut største begivenhed i Midtjysk Kors historie hidtil var indvielsen af "Parken" i København i 1993, hvor vi var inviteret til at synge med Placido Domingo. Vi deltog sammen med kor fra hele Danmark og dannede dermed et 3500 mand stort kor.

Interesseret?
Yderligere oplysninger om engagement eller medlemskab af Midtjysk Kor kan fås ved henvendelse til en af følgende personer:

Formand:
Gitte Berg Mansfeld
Email: formand(a)midtjysk-kor.dk ( udskift (a) med @ før afsendelse)

PR:
Tommy Sørensen
Email: PR(a)midtjysk-kor.dk ( udskift (a) med @ før afsendelse)